Helyi kezdeményezések parkolási és köztisztasági ügyekben

Mindannyiunkat érintő kerületi ügyekben az alábbi két kezdeményezést tettük a kerület vezetése, Dr. Tóth József polgármester irányában.

Parkolás

Az első az ingyenes parkolás miatti áldatlan állapot kezelésére javasoljuk a Dunaharaszti Önkormányzat rendeletének mintájára a kerületben is bevezetni: a lakossági parkolási engedéllyel nem rendelkező autósok csak maximum 2 órára hagyhassák kerületünkben a gépkocsijukat. A lebonyolítás egyszerű: kisiskolások által használt órát szükséges a szélvédő mögé helyezni a parkolás megkezdésekor. Két óra leteltével el kell hagyni a közterületet a gépkocsival. A parkoló őrök ezt ellenőrzik és büntetnek, ha nem történik meg a tovább állás.

Kutya dolog

A második téma a közterületünk tisztaságát, leginkább a felelős állattartás és a cigaretta csikk utcai elhajításának visszaszorítását népszerűsítési metódusára tesz javaslatot: hiszen, mi szeretjük kerületünket, az utca az „előszobánk”, ahol elvárjuk és mi magunk teszünk is azért, hogy rend és tisztaság legyen. Javasoljuk a felelős kutya tartás népszerűsítésére új pályázat kiírása civil szervezetek részére, valamint a közterületekre figyelemfelhívó, a helyes magatartást bátorító plakátok telepítését. A Közterület-felügyelet számára a póráz használat mellett a kutyagumi felszedésére való eszközök (zacskó, újság papír) meglétét kérdezi, ellenőrzi és zacskó guriga osztását javasoljuk.

Manapság egy nem kívánatos magatartás megváltoztatására leginkább a „társadalmasítás” eszközét szoktuk javasolni, vagyis a gondos gazdákat bevonva visszaszorítani a hanyag kutyatartókat. Ehhez ajánljuk partnerségünket.

A fenti ügyekben készült három dokumentum a Letöltéseknél érhető el.

  • Levél a polgármesternek parkolási ügyben
  • Dunaharaszti Önkormányzatának rendelete a korlátozott várakozási övezetekről
  • Levél a polgármesternek köztisztasági ügyben