Kutyafuttatók összenyitásának támogatása

„Akarja-e Ön, hogy a Szent István park Újpest rkp. felőli – eddig is zárva tartott – bejárata megszűnjön és a kutya futtató északi és déli része újból összenyitásra kerüljön?”

A Szent István parkkal párhuzamosan az Újpesti rakpart mellett húzódó közkedvelt kutyafuttató sorsa rendeződni látszik. A Fővárosi Önkormányzat a felső rakpart fa sorának rehabilitációja után átveszi azt és futtató tulajdonjogát is. Megkezdődött az átadás átvétel folyamata, mely kapcsán a futtató használói azt remélik megtörténik a terület rendezése: kerítések javítása, közvilágítás fejlesztése, kavics csere is. Valamint a középen „kettévágott” futtató újra egybe nyitása.

A 2017-es Úszó Világbajnokság infrastruktúra fejlesztéseinek egyike egy hatalmas fehér kőből kialakított lejáró az alsó rakpartra, ehhez vezet egy kijárat a Szent István parkból a kettévágott futtatón át egy kicsi zebrával az Újpesti rakpartra, majd bicikli úton, járdán keresztül a márvány lépcső lefelé az alsó rakpartra.

A Szent István park ide nyíló kapuját soha nem nyitották ki, lévén az balesetveszélyesen túl közel van a forgalmas felső rakparthoz és a parkhasználók ezt nem támogatták.

Sok turista azt hiszi a rakpartról felsétálva, hogy a zebrán keresztül bejutnak a parkba. Amikor azt zárva találják, érkeznek meg a kutya futtatóba, ami nagyon komikus is tud lenni, amikor a japán turisták tipegnek a kutyáink között.

A kutyások pedig nagyon szeretnék, ha a futtató újból össze lenne nyitva. Erről gyűjtünk aláírásokat, hogy a fővárosi döntéshozókat a helyiek akaratáról tudjuk tájékoztatni.

Akarja-e Ön, hogy a Szent István park Újpest rkp. felőli – eddig is zárva tartott – bejárata megszűnjön és a kutya futtató északi és déli része újból összenyitásra kerüljön?”

Kérjük, töltse ki az online felületet vagy az alábbi linken találja a letölthető aláírásgyűjtő lapot.