XIII kerületi önkormányzati képviselői csapat

Október 28-án megalakult a XIII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete, a DK négy fővel képviselteti magát: egy fő képviselővel, Keszthelyi Dorottya a Pénzügyi bizottságban fog dolgozni, valamint megállapodásunk szerint 3 fő DK-s delegált külsős bizottsági szakértő fog tevékenykedni:

  • Dr. Csery-Szűcs Péter a Jogi bizottságban,
  • Gál Benedek a Szociális, egészségügyi és művelődési bizottságban és
  • Halász Csaba a Tulajdonosi, kerületfejlesztési és lakásgazdálkodási bizottságban.

A héten már megtörténtek az első bizottsági ülések, november 7-én pedig össze ül a Képviselő-testület is.

Több témát tárgyaltunk: Gogol utcai óvoda, bölcsőde rekonstrukciójára plusz költségvetési keretet szükséges biztosítani, mert nem várt szigetelési problémák adódtak, így az építkezés jövő nyár végéig húzódik.

Egyéb nagyobb témák lesznek a mai napon: többek között a telek és építmény adó mértékéről, az adózási tapasztalatokról, a polgármester, alpolgármesterek és a képviselők illetményéről, a Radnóti Művelődési Ház (RaM) önkormányzati napjainak igénybevételére kiírt pályázatról fogunk dönteni november 7-i testületi ülésen dönteni.

Fontos, hogy az önkormányzat költségvetése 12-13%-át fedezik a központi költségvetésből kapott források, a kiadásaink nagyobb részét a saját bevételekből fedezi a kerület. A gépjármű adóról szóló előterjesztésből kiderült, hogy 2018-as évhez képest 7 404 darabbal több adóztatandó gépjármű van a kerületünkbe. Így összesen 75 928 db gépjármű van összesen a kerületben.

Ha ebbe a számba belegondolunk, azonnal érteni fogjuk az útjaink közlekedés is parkolási helyzetét. Rövid és hosszú távon komoly intézkedéseket igényel.

A kerületi DK is megküldte Dr. Tóth József számára a 2019-2024-es ciklusra vonatkozó program javaslatunkat, reméljük, hogy ezekből nagy számban fognak bekerüli program elemek a jövőbeni előterjesztésbe.

Mai napon napirenden lesz az államilag fenntartott kerületi iskolák életéről szóló Közép-Pesti Tankerületi Központ beszámolója is.

Részletes beszámolóval jelentkezünk a testületi ülés után.