Testületi ülés – 2019.11.07.

2019. november 7-én volt az első rendes Képviselő-testületi ülés a 13. kerületben.

Ezen az ülésen döntöttünk több pénzügyi kérdésben: telek és építmény adó emelés, képviselői tisztelet díj megállapítása, költségvetés módosítás a társasházi felújítási keret biztosítására, önkormányzati intézmények munkavállalóinak jutalmazására, köztisztasági feladatok ellátására. Gogol utcai óvoda bölcsőde felújításának plusz forrás igényéről az épület alsó szigetelésére, 17 millió forint az egyre több allergiás beteg gyermek diétás étkeztetési térítési díj átvállalására.

Hivatalai ellenőrzési menetrend.

A legtöbb hozzászólás a tankerületi központ igazgatójának – Házlinger Györgynek – beszámolója kapcsán volt. A meglepően részletes tankerület beszámolóját kiegészítve és kérdéseket feltéve vitattuk meg. Nem kaptunk választ arra, hogy vizsgálják-e annak okát, hogy miért megy el az iskolás gyerekek 1/3-a más kerület/alapítvány/egyház általános iskolájába, milyenek a felsőfokú beiskolázási adatok, hol maradnak a fejlesztések. Miért van pedagógus hiány, mikor nincsen az anyag szerint pedagógus hiány? Kapnak-e ellátást a pszichológus, fejlesztőpedagógus és logopédus segítségére szoruló gyermekek. Mi történik az épületek bérbeadásakor, miért kell fizetni az iskola művészeti profilját biztosító alapítványnak?

Miért szerepelnek oly gyatrán a magyar tanulók a nemzetközi felméréseken? Miért nem lehet az önkormányzat működtető, ha egyház és alapítvány lehet?

Többedik éve tartó államosítás hátrányait nyögik a kerületi iskolák, pedagógusok és a gyerekek. Nekik is csak egy életük van, mi nem tanulnak meg most. később hiányozni fog és nem tudják pótolni.

Elfogadhatatlan!

A testületi ülésen bemutatkozási lehetőséget kapott a homoludens.hu Egyesület.