Telekeladás: aggódás a Népfürdő utca Duna felőli utolsó zöld területeiért

Telekeladás: a XIII. kerületi önkormányzat honlapjáról tudtuk meg, hogy a kerület vezetése elad 12 építési telket, melyből 3 dunaparti telek, a Népfürdő utca Duna felőli utolsó zöld területei. Az árverés időpontja 2017. június 22.

Kedves Barátunk!

A Népfürdő utcai 25666/10,13,15 hrsz. számú, összesen 9 801 m2 területű ingatlanok nettó 3.620 millió forint értékben kerülnek árverésre. A tulajdonos XIII. kerületi önkormányzat nem véletlenül hívja ezeket a dunaparti ingatlanokat a kerület arany tartalékának, a jelenlegi ingatlanárak melletti értékesítés most jó üzlet. Jelenleg a Vizes Világbajnokság kiemelt fejlesztési területén, adófizetők pénzén, fővárosi és állami beruházással megépített sétány, bicikli út, parkosítás történt.

A Demokratikus Koalíció kerületi szervezete tájékoztatja a lakosságot, hiszen a környéken élők mit sem tudnak erről, és tiltakozunk a városképet, a város szellőzési lehetőségeit nagymértékben befolyásoló várható beépítés ellen. A XIII. kerület vezetése példát mutathatna: nem felélni a jövő zöldfelületeit!

A kerület déli részén sűrűn lakott, épületekkel sűrűn beépített területen a Pannónia utcai óvoda zöldje, a Dagály fürdő ötödére redukált területe, fakivágásai, az Erdért sportpálya megszüntetése már így is jócskán csökkentették a zöldfelületet, elegendő bevételt generáltak a kerületi költségvetésnek.

Ezért hívunk 2017. június 1-jén, csütörtökön a 11:00-18:00 óra közötti kitelepülésünkre. Helyszín: Népfürdő utca Viza utca kereszteződése, a buszmegálló és gyalogátkelőhely.

Felhívás

Célunk: minél többen írják alá beadványunkat a kerület vezetőihez. Levelünkben arra kérjük őket: nyugtassanak meg bennünket, hogy nem zárják el előlünk toronyházakkal a Dunát, nem rombolják tovább a természeti környezetünket. Mert emiatt aggódunk, nem kicsit, nagyon. 11:30-kor Gy. Németh Erzsébet fővárosi képviselővel közös sajtótájékoztatót tartunk.

Jöjjön el Ön is csütörtökön, értesítse lakótársait, környéken élő ismerőseit, legyünk minél többen!

Köszönettel:

Demokratikus Koalíció 13. kerületi szervezete

Szórólap

Aggódunk a zöldterületért
Aggódunk a zöldterületért