Közösségi költségvetés a 13. kerületben

60 millió forint elköltésére tehetnek javaslatot a kerületben élők. 2021. május 1-től lehet szavazni a kerület 15 körzete szerinti ötletekre, melyeket az alábbi linkre kattintva lehet elérni:

https://www.budapest13.hu/kozossegi-koltsegvetes/

Pár mondatban képviselői munkámról

Nehéz hónapokon vagyunk túl: egy abnormálisan működő világban kell megtartanunk józan eszünket. Mindannyian érezzük, hogy sebezhetőek vagyunk, ezért sokkal inkább szorulunk egymás megértésére. Jól látható képviselő munkámban, mert naponta keresnek meg nehéz élethelyzetbe került lakótársaink. Az önkormányzat elkötelezett az egyéni segítségnyújtásban, többek között támogatást nyújt a nem kötelező védőoltások költségeinek átvállalására, közüzemi díjhátralék részbeni átvállalására, létfenntartási gondok enyhítésére, lakás karbantartás és akadálymentesítés költségeihez hozzájárulásra. Többen járnak nyitott szemmel a közterületeken, ezért is vállalta fel a Közterület-felügyelet, hogy a kutyatartók körében tovább népszerűsíti a kutyusok utáni takarítást, eszközöket is osztanak a gazdiknak. Elhivatott vagyok kutyatartók felé az elvárható társadalmi normák közvetítésében, valamint a Szent István parki kutya futtató összenyitása mellett gyűjtök támogató aláírásokat. Örülök, hogy az Újpest rakpart fa csere programja megvalósult a kerületi és a fővárosi Önkormányzat összefogásával. Közösségi munkában a parkban komposztáló került kiépítésre, mely mutatja az itt élők elhivatottságát a zöld megoldásokra. Körzetemben a Gogol utca Visegrádi utca kereszteződésében – önkormányzati forrásból – tavasszal megvalósításra kerül a zebrás gyalogátkelőhely. Fontosnak tartom Újlipótváros további forgalomcsillapítását. A kerületi javaslatok közé – többek között – bekerült a Radnóti Miklós, Gogol, Kárpát és Ipoly utca gyalogosbaráttá tétele. Április 25-én kerül felavatásra az Embermentők emlékműve a Pozsonyi úti református templom előtti parkban, így ölt testet történelmünk a jelenben.

Költségvetési javaslat

Továbbra is várom fogadóórámra az érdeklődőket minden hónap második keddjén 16 és 18 óra között a Pozsonyi út és Gogol utca kereszteződésénél található DK Irodába. E-mail-en: keszthelyidorottya@bp13.hu, telefonon a 06 70 426 57 05-ös számon.

Keszthelyi Dorottya önkormányzati képviselő