Keszthelyi Dorottya politikai köszöntője

A legeurópaibb párt tagjaként, én azt képviselem, hogy a mai Magyarországnak szolidárisnak, befogadónak, integrálónak kell lenni, közös határainkon belül. Szeretném, hogy ez az európai kultúra határozza meg mindennapjainkat.

Itt minden az emberekről szól. A politikus is személyes példamutatással kell rendelkezzen. A politikust – ha hagyja – mindig megtalálja az élet a közvetlen környezetében is. Én ebben hiszek, így élek, jelen vagyok, sokszor csak az információ multiplikálása már segítséget jelent. Lokálpatriótaként elhivatott vagyok abban, hogy lehet jobban csinálni, tudunk jobb államot, jobb életfeltételeket biztosítani. Három lányom van, nem tehetem meg, hogy hagyom a Fidesz-KDNP ámokfutását. Mit mondok, amikor megkérdezik: Anya, Te mit tettél?

A legendás és szeretett XIII. kerületnek dinamikus, naprakész és harcos parlamenti képviseletre van szüksége. Folyamatos jelenlétet, megragadott lehetőségeket, nagyvárosi problémák újszerű megoldását, 8 órás helyett 0-24 órás képviseltet – érdemel a XIII. kerület, erre lesz személyem garancia.

Kisváros a nagyvárosban, szeretünk itt élni! Hiteles arccal a kormányváltásért!

Ismersz, itt vagyok, itt élek! Rám számíthatsz! 

Politikai programom

Politikai programomat meghirdettem, melyben az alábbi kiemelt pontok szerepelnek: 

  • Megbecsült idős kort – európai uniós forrást biztosítunk bentlakásos idős otthon építésére! Fejlesztjük a házi segítségnyújtás és nappali ellátás kereteit, mert időseink ellátása össztársadalmi feladat. Egy idősödő társadalomban, ahol a demencia egyre több családot érint, hiszen az aktív családtagok ápolják legtöbbször a munka és gyermeknevelés mellett családtagjaikat, nem lehet összehangolt hálózat fejlesztés nélkül segíteni a szépkorúak ellátását. 
  • Nem várhat tovább a Jászai Mari tér, a Szent István park, Népsziget fejlesztése! – közvilágítást, játszóteret, sportpályát, mosdót építünk!
  • Modernizált környezetet a panellakásokban élőknek! – Kormányváltással újra írjuk az Európai Uniós támogatások pályázatait: a panelrehabilitációs programok (megújuló energia, szigetelés, fűtési rendszer korszerűsítés) finanszírozására!
  • A ma gyermekei a mi jövőnk! Iskola az új generáció szolgálatában – az oktatási rendszer hosszú távú stratégiájának kidolgozása közös felelősségünk, mint a fenntartó szervezeti felépítése és feladata, magasabb költségvetési elköteleződés, infrastruktúra fejlesztés és tananyag reform, pedagógusi bérek racionalizálása, a képzés 21. századi elvárásainak megteremtése. Ide tartozik a felzárkóztatás és a tehetséggondozás feladata, az iskola, mint a helyi közösség központja, a hétvégi nyitott iskola koncepciójának megvalósítása. 
  • Nem kérdés, hogy a közművelődés és a felnőttképzés, a sport közel áll hozzám. Fontosnak tartom a kulturális intézmények, szolgáltatók kiemelt támogatását, a Fidesz-KDNP „kultúrTAO” be és kivezetése sok sebet ejtett. A művelődési házak, múzeumok, kiállító terek fejlesztése elengedhetetlen. 
  • A felnőttképzésben kiemelt a munkaerőpiaci képzések fontossága, a szakképzés jelenleg elkezdődő (OKJ-s) szakképzés átalakítását, a 16 éves korig tartó tankötelezettség létrehozását egyenesen bűnnek tartom. Úgy engedünk el évente több ezer gyereket, hogy nem adjuk meg Nekik a munka világába való minimális eligazodási lehetőséget. 
  • Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, ma már elenyésző az a típusú munkaviszony, hogy több tíz évig egyazon cégnél, szakterületen dolgozik valaki. A már dolgozó felnőtt esetében hatalmas terhet jelent a több évre széthúzott új képzettség megszerzése. A hiányszakmákban nincs előrelépés, nem látjuk a számokat, nem tudjuk hány fő kerül be és ki a képzésekre, és vajon mi történik velük. A főváros foglalkoztatási helyzetét pedig nagyban befolyásolja a lakhatás is.