Interjú Keszthelyi Dorottya választókerületi elnökkel

Keszthelyi Dorottya a DK országos listájának 27 helyén képviseli kerületünket.  Angyalföldi szervezünk vezetője, művelődési és felnőttképzési menedzser, államigazgatási tapasztalattal. Jelenleg munka mellett gyógypedagógiát tanul. 40 éves, 3 gyerekes anyuka. A futás szerelmese.

Akkor most van összefogás vagy nincs?

Igen van, közös munkával az élen.

A politikusok felé voltak, vannak elvárások, érzem ezt én is. Nap mint nap, számos utcai beszélgetés, levél, telefon alkalmával szembesítettek a reménytelennek tűnő megegyezés problémájával. Nehéz dió két sikertelen választás után egységet mutatni és közös munkát csinálni. Nem akarom mentegetni a politikai pártok vezetőit, tudom nem volt egyszerű másfél éven keresztül dolgozni azon, hogy nem diktátumok, nyilatkozatok szintjén, hanem az orbáni választási rendszerhez igazodva valódi esélyt tudjunk teremteni a parlamenti többség megszerzéséhez.

Az ellenzéki politikusokról, pártokról nyilatkozó média munkások, újságírók nem segítették ezt a folyamatot, de tudjuk, hogy a mostani országgyűlési választásokra össze kell dolgoznunk! Igen, kell a 106 egyéni körzet erőkoncentrációja, ami azt jelenti, hogy egy demokrata jelöltet kell állítani a FIDESZ-KDNP jelöltjével szemben. Ez sikerült, a DK 46 körzetben mutat be alternatív politikust, civilt, szakembert a választóknak.
Az összefogásnak a mindennapi cselekedetekben kell megnyilvánulnia, kampányolunk az egyéni jelöltek mellett.

Mire számítsanak, kire szavazhatnak az angyalföldiek?

A Fidesz-KDNP választási érdeke miatt nem létező szervezetek tucatnyi jelöltje lesz a szavazólapon.

Két szavazólapot kapnak a szavazóhelyiségben az állampolgárok, pártlistára és egyéni jelöltekre szavaznak. Angyalföld két választókerületre van osztva, a 7-es a Szent István körúttól a Gyöngyösi utcáig, a 11-es körzet a Gyöngyösi utcától tart Újpest egy részéig. Két remek demokrata támogatására kérjük a szavazókat: előbbiben Hiszékeny Dezső (MSZP), utóbbiban Varju László (DK) személyében.

A pártlisták tekintetében a DK listája mellet fogunk kampányolni.

Sétagalopp vagy választási harc?

Óriás plakátja, országos írott sajtója, rádiója, televízió hirdetése nem lehet az ellenzéki pártoknak. Ez harc lesz, mert a szabadságunkért, a működő iskoláinkért és kórházainkért, Európai Uniós tagságunkért kell kiállnunk egy végtelenül erőszakos, gyűlölködő kormányzati propaganda gépezettel szemben. Harc lesz, hogy olyan országban éljünk, hogy ne lehessen nyom nélkül eltüntetni 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj vagyont, hogy ne egy szűk politikai és gazdasági érdekcsoport cégbirodalma rabolja le az ország fejlesztési forrásait, hogy ne történhessen szavazatvásárlás a határon túl élő kettős állampolgárok aránytalan pénzügyi támogatásával.

Marad az utca, a szórólap, az internet és a közösségi média (Facebook). Nagyon fontos számunkra, hogy minél több ellenzéki szimpatizánst közvetlenül el tudjunk érni, hogy elmondhassuk: mi egy békés, bölcs, nyugodt jövőért szeretnénk küzdeni egy békés, bölcs és nyugodt kampánnyal.

Tartsanak velünk!

Az interjút készítette: Ránki Lantos Júlia

Keszthelyi Dorottya
Keszthelyi Dorottya