GY. Németh Erzsébet lakossági fórumot tartott

Olimpiai pályázat lefújása után – a népszavazástól megijedve mocskolódik a kormányzat. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője, országos Elnökségének tagja tartott fórumot.

Soha nem voltunk tévedhetetlenek, de az, amit Tarlós István és Orbán Viktor tesz a fővárossal, az elfogadhatatlan és tarthatatlan.

Két érvet állított maga mellé Tarlós, az egyik, hogy tud várost üzemeltetni, a másik, hogy Ő majd szállítja a kormányzati forrásokat. 2009-ben az éves költségvetés 560 milliárd forint volt, 2017-ben ugyanez 381 Mrd Ft. Tarlós István lemondott a főváros kórházakról, iskolákról, szakosított szociális intézményekről, közszolgáltató cégekről. Ezért nincs bocsánat! Az intézményeket nem vitték el, de sokkal kevesebb forrást adnak a működtetésükre. Most már lehet látni, hogy Tarlós kudarcot vallott, fogalma sincsen, hogy fogja működtetni a városunkat.

A rezsihazugság padlóra küldte a közmű-szolgáltatókat. A kéményseprők 2 és 4 évre megnövelt ellenőrzési időt sem képesek tartani, emelkedik a szénmonoxid mérgezések száma, pedig 800 millió forint pluszt kapnak az adóforintokból. A távfűtő művek plusz 18 milliárdot kap az adófizetőktől, hogy tudja szolgáltatni a távfűtéses lakások ellátását. Mindezt úgy, hogy a földgáz világpiaci ára 40%-kal olcsóbb, de ebből a hazai fogyasztók mit sem éreznek. Orbán Viktor barátai viszont gazdagodnak a MET cégen keresztül.

A szemétszállítás lassan Budapesten sem lesz megoldott és Nápoly sorsára jutunk. A köztisztaság az lakosság számára érzékelhetően romlott: nincs kátyúzás, szelektív hulladékgyűjtés nem eredményes, a téli hó eltakarítás és jégmentesítés elmaradt, ezért a budai kerületek egy részéből nem tudták elszállítani a kommunális hulladékot. Közterületeink ápolatlanok, gazdátlanok, szemetesek.

A Fővárosi Közgyűlés a Fidesz-KDNP kormányzásnak köszönhetően súlytalan és érdektelen lett. Ha nem változtatunk 2018-ban, akkor további hatáskör és költségvetés csökkenés lesz, megállíthatatlan lesz a fővárosunk leépülése.

A Demokratikus Koalíció ezért dolgozik, hogy Orbán-Tarlós páros ne rombolhassa tovább a városunkat! Ilyen helyzetben akartak Olimpiát rendezni. A már átadott Duna Aréna költségvetése 9 Mrd Ft-ról elszállt 49 Mrd Ft-ra. Az Úszó Világbajnokság rendezése is nagy falat az ország számára. Ilyen arányban van az összes több rész költség is, a törvényi szabályozás állandóan változott, úgy adták az újabb és újabb milliárdokat, hogy azok átláthatatlanok és követhetetlenek voltak. Mi lett volna, egy Olimpia rendezése esetén, ha már az eddigi tervekből is kimaradt a biztonsági költségek, ígérgették, hogy az amúgy is tervezett budapesti fejlesztéseket fogják előre hozni. Mindez ma már hazugság, büntetik a fővárosiakat.

Orbán a budapestieket bünteti az olimpia elmaradása miatt. Kibújt a szög a zsákból. Orbán elveszi a fővárosi fejlesztési pénzeket, és az ok egyértelmű: a budapestiek nem akartak olimpiát. Közel kétmillió fővárosi lakos azért lesz kénytelen továbbra is a füstölő, életveszélyes metrón közlekedni, azért nem lesz panelfelújítás, azért nem költenek a budapesti kórházakra, mert több, mint negyedmillióan megállítottak az államcsőddel és brutális korrupcióval fenyegető olimpiarendezést.

Orbán üzenőfüzete ezúttal Lázár János volt, aki egy debreceni fórumon a következőt mondta: “Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás, így abból a vidék fejleszthető.

A DK szerint az Orbán nem képes elviselni az újabb kudarcot, ellentétet próbál szítani Budapest és vidék között. Reméljük, hogy a budapestiek nem felejtik el ezt a fenyegetést és kilátásba helyezett büntetést, és a 2018-as választáson ők is büntetni fognak: kiszavazzák a hatalomból a Fidesz és országpusztító csapatukat.

Gy. Németh Erzsébet, fővárosi önkormányzati képviselő, DK

Gy. Németh Erzsébet lakossági fóruma
Gy. Németh Erzsébet lakossági fóruma
Gy. Németh Erzsébet lakossági fóruma
Gy. Németh Erzsébet lakossági fóruma
Gy. Németh Erzsébet lakossági fóruma
Gy. Németh Erzsébet lakossági fóruma