Felkészülés az őszi önkormányzati választásokra

2019. ősze lehetőséget ad az ellenzéki összefogás kipróbálásához. A DK támogatja a közös gondolkodáson, közös programon alapuló összefogást. Célunk, hogy minél több településen legyen közös jelöltje az ellenzéknek: Egy az egy ellen induljunk a kormánypárti politikusokkal szemben, megadva a lehetőséget a településeken a minél nagyobb számú ellenzéki jelölt győzelmére.

A 13. kerületben az MSZP-P-DK-Momentum-LPE szövetségben állítunk polgármester, egyéni képviselő jelölteket.

Taggyűlési döntésünket követően elkezdtük a felkészülést az önkormányzati választásokra, folynak a kampány előkészületek.

Megállapodásunk értelmében MSZP-P-DK-Momentum-LPE pártszövetség nevében álltunk jelöltet a 4. számú egyéni önkormányzati körzetben, ebben a körzetben Keszthelyi Dorottya indul. A körzet a Victor Hugo utca és Garam utca között található terület a Duna parttól a Lehet térig. Itt található kerületi irodánk és ebben a körzetben kaptunk az EP választáson a 15 választókerület közül a legtöbb szavazatot, 792 szavazónk támogatta Dobrev Klára EP képviselőségét.

Nagy reménnyel állunk itt fel és szólítjuk meg a kerületieket.

Az önkormányzatiság jelentősége

A Fidesz-KDNP kormányzat minden erejével és hatalmával folyamatosan csökkenti a települések és főleg Budapest önállóságát, elvette alapfokú oktatási intézményeinket, összevonta szakképző iskoláinkat, a látvány beruházásokat a fővároson kívüliek kezébe adta. Igazgatási feladatokat a kormányhivatalokba rendelte, elvonta hatásköreinket, üressé váltak az államilag korábban finanszírozott szociális tevékenységek. Nem volt beleszólásunk sem a Margitsziget elvételébe, sem a Dagály Aréna és strandi tervezésébe és kivitelezésébe.

A DK szerint a jövőben helyre kell állítani az önkormányzat erejét, autonómiáját, meg kell találni újra a helyes munkamegosztást állam és önkormányzat között: helyi közügyeket önállóan intézzék és a helyi közhatalmat önállóan gyakorolják. Ez együtt jár a helyi önkormányzati tulajdon alkotmányos védelem alá helyezésével, az önkormányzatok gazdasági önállóságának, vállalkozás szabadságának visszaállításával.

Kérjük, támogassa jelöltjeinket!

Augusztus 24. – Szeptember 9. önkormányzati jelöltek ajánlásainak gyűjtése:

Karácsony Gergely főpolgármester jelölt, Dr. Tóth József polgármester, Keszthelyi Dorottya egyéni jelölt (4. oevk).

Az ajánlásgyűjtés időszakában kitelepülünk központi helyszíneken, valamint 2019. augusztus 24-e szombat 12:00 és szeptember 9. között hosszabb nyitva tartással várjuk a DK kerületi irodájába az érdeklődőket, hogy megtehessék ajánlásaikat:

munkanapokon és hétvégén 10-18 óra között.

Helyszín: 1133 Budapest, Kárpát utca 16. földszint 10.
(Pozsonyi-Gogol utca sarok, bejárat a Pozsonyi út felől)