Dobrev Klára lakossági fóruma

Dobrev Klára töltött velünk egy délutánt a DK XIII. kerületi szervezetének meghívására. Parázs hangulat, sziporkázó előadó, remek hozzászólások voltak.

Nem csak a hazai, hanem a nemzetközi, európai politikai helyzetről is ismertetést kaptunk. Brüsszelben intenzív gondolkodás és vita folyik a jövőről, az előttünk álló kihívásokról. Mit tudunk kezdeni a hozzánk áramló menekült társainkkal, milyen tudást adunk a ma fiataljainak, hogy helytálljanak a jövőben.

Orbán Viktor hamar megérezte a változásokat és olyan válaszokat adott, melyekkel évszázadokkal veti vissza országunkat a nyugati gondolkodás, életvitel, gazdasági helyzettől. Manapság nem hallunk politikai és szakmai vitákat: nem hallunk érveket és ellenérveket az adózásról, a z egészségügyről, az oktatásról. Amikor a szakminiszter azt nyilatkozta, hogy a nemzetközi felmérésekben azért teljesít rosszabból a hazai iskolás korosztály, mert a szegény gyerekek nem tanulnak rendesen. Ez felháborító!

A kormányzat részéről csak gonoszsággal magyarázható, amit az oktatási rendszerrel tesznek: elsorvasztják a korábbi előremutató programokat, ilyen például a differenciált oktatás. Ma 16 évesen kiszórják a gyerekeket, nem tudnak mit kezdeni az eltérő képességű, tudású gyerekekkel. Szerintük a vallás és a foci neveli a gyermekeket, ellenben az idegen nyelv, informatikai tudás és természettudományos ismeretek erősítésétől. A tanár ma már csak egy betanított munkás.

Telt ház a fórumon
Telt ház a fórumon

Az egészségügy katasztrofális állapotban van. Ma van a vizitdíj 10. éves évfordulója. Folyamatos a pénzkivonás, de 2016. decemberében 160 Mrd forintot költött a kormány az adófizetők pénzéből a sportra. Nemzetközi összehasonlításban a magyarok fizetik a legtöbbet – a tb és eü-i hozzájárulás mellett – a zsebükből a maszek egészségügyi szolgáltatásokért. Az átlagéletkor csökken, a kormány és az állami intézményrendszer nem képes megvédeni az embereket a betegségektől, nem képes a rendszert gyógyulást adni.

Gonoszság az, hogy aki jobb módban él, még nagyobb kedvezményeket vehet igénybe, pl.: adókedvezmények, rezsi. Orbán világának egyetlen mozgató rugója, hogy a rendszer anyagi javakat juttasson a holdudvarnak, új nemesi osztály alakuljon ki Orbán Viktor környezetében. Lassan egy brazil szappanopera szintjére süllyed az ország jelenlegi vezetése.

Matolcsy György a devizahiteleseken élősködve gazdagszik és az árfolyamváltásból tartja fenn úri kedvteléseit a Nemzeti Bank alapítványain keresztül tüntetik el a közpénzt.

A jelenlegi hurrogás ellenére lesz együttműködés, 106 egyéni jelöltnek kell felállnia, erről kell megállapodás. A ránk ömlő mocskot le kell tudnunk rázni, a kormányzati kommunikáció hihetetlen pénzekért kampányolt a menekültek ellen, ennek ellenére nem sikerült a többség. Mindannyian tegyük félre erőnket a kampányra, feladatunk, hogy házról házra, emberről emberre haladva kell megértetnünk a szavazókkal, hogy ott a helyük az urnáknál.

A kérdés nem kérdés: 2018-ban hazánk Európai Uniós tagságáért, a Paksi beruházás leállításáért, az élhető jövőnkért kell kampányolnunk! A DK ott lesz!

Dobrev Klára áttekintést ad a jelen helyzetről
Dobrev Klára áttekintést ad a jelen helyzetről