Aláírásgyűjtés margójára

A NOlimpiai aláírásgyűjtés kapcsán megkezdődött a sárdoblás az aláíró állampolgárok felé: ki hazaáruló, ki nemtelen aljas, aki politikai célok miatt állt ki a fővárosunk Olimpiai pályázatának támogatása mögül.

Rossz politikai helyzetbe hozták a népszavazás kezdeményezői az olimpiai pályázat kitalálóit, a fideszes MOB vezetést, a projekt előkészítéséből jól és átláthatatlanul kereső cégeket, holdudvart. Mindebbe trafált bele Szabó László, a Paralimpiai Bizottság elnöke, aki levelét közzé is tette a budapesti aláírásgyűjtés kapcsán … elszomorító.

800 ezer fogyatékossággal élő magyar emberről beszél, de tudjuk, hogy sokkal többen vannak, akik fogyatékossággal élnek, legyenek gyerekek, fiatal felnőttek, idősek. Amíg a 3-as metró felújításának terveiből először veszik ki az akadálymentesítést (lift, mozgólépcső, rámpa), amíg a közlekedésben nem megoldott egy szimpla babakocsival sem az eljutás Budapest egyik feléből a másikba, amíg az integrált oktatás helyett a kormányzati szervek szegregálnak, eszközök biztosítása helyett szűkítik a nehezebben, másként élők lehetőségeit, nincs miről beszélni. Ezt nem egy Paralimpia rendezvény fogja előre vinni, hanem a nyitottság és egy másik kormány, akiknek a fogyatékossággal élő sportoló nem félpénzt ér, a rokkantnyugdíjas nem csaló, és az otthon ápolás megér egy 8 órás minimálbért.