A DK kiáll Horn Gyula emléke mellett

A DK kiáll Horn Gyula emléke mellett és elítéli szobrának meggyalázását. A Toroczkai László polgármester, önkormányzati ügyekért felelős Jobbik-alelnök által alapított, máig a Jobbikhoz kötődő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom meggyalázta Horn Gyula miniszterelnök angyalföldi emlékművét.

A Demokratikus Koalíció mindezt nem tartja meglepőnek egyetlen, a Jobbik eszmeiségét valló személytől vagy szervezettől sem. Nehezen fér azonban össze az akció azzal a képpel, amit a párt az utóbbi időben sugallni igyekszik magáról, hogy tudniillik mérsékelt párttá vált, szembefordult szélsőjobboldali múltjával és a baloldali szavazókra is számít a Fidesz leváltásáért folytatott küzdelemben.

Horn Gyula a baloldal számára a rendszerváltás ikonikus alakja, aki nagy formátumú államférfiként talán mindenkinél többet tett az ország nyugati orientációjáért, euroatlanti integrációjáért. Elhisszük, hogy a Jobbik szemében mindez nem érdem, inkább vétség, de a baloldali szavazók megnyerése egy ilyen gesztus után még annál is reménytelenebb, mint korábban. Vona Gábor tenyeréről lekopik a bőr, mire annyi macskát megsimogat, hogy ez a gyalázatos tett feledésbe merüljön.

A DK tisztelettel hajt fejet a volt miniszterelnök emléke előtt és fölháborodottan ítéli el a szélsőjobboldali fiatalok barbár akcióját.

Varju László
alelnök
DK

Berényi Erzsébet
A DK IV. kerületi elnöke

Keszthelyi Dorottya
A DK XIII. kerületi elnöke

Tisztelet Horn Gyulának
Tisztelet Horn Gyulának
Tisztelet Horn Gyulának
Tisztelet Horn Gyulának
Tisztelet Horn Gyulának
Tisztelet Horn Gyulának