BKK trolibusz kérdés-válasz

Miért mennek régi Ikarus, vagy újabb Volvo buszok a 75 és 76-os trolibuszok helyett? Erre a kérdésre akartunk választ kapni, megkérdeztük. Újlipótvárosiak, babakocsisok és nehezebben közlekedők számára nem mindegy, hogy milyen közlekedési eszköz lépcsőzetén küzdik fel magukat, vagy alacsony padlós járgányra lépnek fel.

Az sem mindegy, hogy a szűk utcáinkba mekkora káros-anyag kibocsátással és hangerővel pöfögnek a buszok.

Megtudtuk, felső-vezeték csere zajlik. Már csak abban reménykedünk, hogy hamar vége lesz az átépítésnek és újra a csendesebb, alacsony padlós és környezetbarát eszközökön fogunk közlekedni.


2017. október 4-i levél

Tisztelt Budapesti Közlekedési Központ!

Ezúton érdeklődőm, hogy a 75/76-os trolibuszok vonalán autóbusz közlekedtetését mi indokolja?

Egyre több alkalommal jár a 75/76-os trolibuszok helyett autóbusz.
Ez a XIII. kerületi lakosoknak – főleg az újlipótvárosi szűk utcákban – nem tetszik: hangosabb, nagyobb a károsanyag kibocsátása, környezetszennyezőbb, vagyis büdös!

Kedves BKK!

Kérjük vissza a trolibuszainkat!
Kérjük, állítsák vissza a forgalomba őket.

Intézkedésüket ezúton is köszönjük!

2017. október 30-i válasz

Keszthelyi Dorottya
keszthelyidorottya@gmail.com


Tárgy: tájékoztatás

Tisztelt Keszthelyi Dorottya!

Tájékoztatjuk, hogy a BKK Zrt. operatív ügyfélszolgálati feladatait 2017. május 1-jétől kezdődően a BKK Zrt. nevében és megbízásából, közreműködőként a BKK Zrt. kizárólagos tulajdonában álló, Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: BKÜ) végzi a közöttük létrejött Közszolgáltatási Keretszerződés alapján.

A BKK Zrt.-hez 2017. október 4-én érkezett elektronikus levelével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.

A Városliget Projekt kapcsán a 75-ös és 79-es trolibuszok útvonala módosul, a jövőben a Dvořák sétány és az Olof Palme sétány elkerülésével, a Dózsa György úton közlekednek majd a trolibuszok. Ennek a változásnak az előkészítése zajlik jelenleg, a Dózsa György út és az Állatkerti körút kereszteződésében található felső-vezeték rendszer átépítésével. Az átépítés miatt az érintett szakaszon a felső-vezetékben nincs áram, így csak az önjáró üzemmódban közlekedő trolibuszok tudnak közlekedni a 75-ös és a 72-es vonalakon, a többi troli helyett időlegesen autóbuszokat kellett forgalomba állítani. A munkálatok tervezetten október 29-ig tartanak, így október 30-tól ismét csak trolibuszok fognak közlekedni a 75-ös vonalán, ekkor már az új, Dózsa György úti nyomvonalon.

A 76-os troli vonalán hasonló korlátozásról a BKK Zrt.-nek nincs tudomása, így ott tervezetten csak trolibuszok közlekednek. Eseti jelleggel, egy-egy jármű meghibásodása esetén előfordulhat, hogy a forgalomirányító csak autóbusszal tudja pótolni a kieső járművet, de ez nem rendszeres és legfeljebb 1-1 forduló időtartamra fordulhat elő, mialatt a garázsból másik trolibusz érkezik a meghibásodott helyére.

Bízunk abban, hogy válaszlevelünkkel a segítségére lehettünk, a kellemetlenségért elnézését kérjük.

Budapest, 2017. október 30.

Tisztelettel a BKK Zrt. megbízásából:

Várkonyi Ágnes
Levelezési csoportkoordinátor
BKÜ

BKK
BKK
BKK
BKK