Baleset-megelőzést Újlipótvárosba!

Folytatjuk kitelepüléseinket, utcai aláírásgyűjtésünket Újlipótváros baleset-megelőzéséért.

A Radnóti Miklós utcában sokan jöttek oda hozzánk, javasolták, hogy erélyesebben képviseljük a helyiek érdekeit, javaslatot kaptuk egy állandó gyalogoshídért történő kampányra, mely a Dráva utcát és a Margitszigetet kötné össze. Ez ideiglenesen meg fog valósulni az Úszó Világbajnokság ideje alatt, állandó híd megfontolás kérdése.

A kerületi Rendőrkapitányság éves beszámolója szerint a regisztrált bűncselekmények száma jelentősen csökkent a XIII. kerületben: köszönhető ez a rendőri szervek, fővárosi kerületek együttműködésének, a 30 napon belüli bíróság elé állításnak. Kiemelten kell foglalkozni lakótársainkkal, az idősekkel, mert több bűnözői kör kifejezetten az idősek sérelmére követ el bűncselekményt.

Közlekedésbiztonsági szempontból a statisztika 2016. évben 282 db személyi sérüléssel járó esetet mutat, 226 esetben könnyű, míg 56 esetben súlyos sérülést szenvedtek az érintettek. Újlipótváros lakosságának és az áthaladók biztonsága érdekében javasolják, hogy 30 km/h sebességkorlátozást kerüljön bevezetésre. Emellett kampányolunk mi is.

A Rendőrkapitány ígérete szerint sűrűbb járőrözéssel szeretnék kikényszeríteni a STOP táblák betartását, de nem figyelmeztetés, hanem bírságolási tétellel.

A mai délelőtt ismét történt baleset a Victor Hugo utca Visegrádi utca kereszteződésnél. A járdára tolta egyik autót a másik, kidöntve a korlátokat is.

BALESET-MEGELŐZÉST ÚJLIPÓTVÁROSBA és kérjük az autósok odafigyelését, a közlekedési szabályok betartását!

Sarok
Sarok
Aláírás
Aláírás